7/15/11

RABBY2.2

 Mia ehmatas. Auto? mõtles ta, ei saa olla! Ega me ei ela ju maantee ääres.. Ta kartis ja puges teki alla, jäädes kuulama. Autouks avanes krigisevalt ja keegi astust sealt välja. Natuke aega vaikust ning siis virutati auto uks pauguga kinni.
 Ta kuulis mõni tosin sammu ja siis avanes uks. See polnudki lukus? Ta astus sisse. Midagi ütlemata seisis ta natukene ning kõndis siis kööki. Mia tõmbas teki pealt ja tõusis vaikselt püsti. "Ma seisan nüüd ka Erica eest," sõnas ta vaikselt ning pisarad tungisid ta silma.
 Ta piilus trepi pealt alla. Kui kedagi näha polnud sammus ta vaikselt trepist alla. Mia silmad otsisid asja, millega oleks hea virutada - enesekaitseks.
 Ta sammus köögi ukseni. "Tere hommikust! Vabandage, et ma nii vara tulin. Mul jäi üks tööots ära ja mõtlesin, et saaksin teil varem siin korda teha kraani. Uks oli lahti, ma väga vabandan, et ma niimoodi sisse tulin," rääkis mees ja Miale meenus. "Ahah, te olete sealt remondifirmast jah? Pole hullu, väga tore, kui te varem valmis saate." Kivi langes Mia südamelt.
 Ta sammus vaikselt Oweni ja Tosha tuppa ning järsku meenus talle eilne öö. "Tere hommikust kullake," sõnas Mia läbi pisarate, kuid lapse nimel sundis ta näole naeratuse.
 Ta läks lapsega ülesse, lasi kraani sooja vett ning hakkas Ericat vannitama. See võttis kauem aega, kui tavaliselt ja terve vannituba oli vett täis. See eest oli temaga naljakas. Erica sai ka toidetud ja lõbustatud ning juba oligi ta väsinud ja uinus Mia kätel.
 Kui laps sai voodisse pandud, läks Mia alla kööki natuke eilsest ööst järele jäänud segadust koristama. Jällegi tungisid pisarad vägisi tema silmadesse.
 Kui ta sai terve köögiga ühele poole, otsustas ta natuke telekat vaadata ja mõtteid mujale viia. Akna taga nägi ta aga seda sama meest, kes talle ükspäev rulluisutades silma oli jäänud.
 Mia tõmbas saapad jalga ja mantli peale ning läks mehe juurde. "Tere! Ma olen Skylar. Skylar Chan, kas te mäletate mind?" "Ja..jah. Rulluisutamast jah?" küsis Mia sunniviisilist naeratusega. See oli ju seesama mees, kes talle silma jäi. "Kas te kohvi soovite?" küsis Mia viisakalt ja kutsus Skylar'i sisse.
 Sooja tuppa astunud, võttis Mia kapist kohvimasina ja tegi kohvi. Mõlemad jõid selle köögis ära ning edasi läksid nad istuma elutuppa.
 "Sul on väga ilus maja. Kas sul õdesid-vendi ka elab siin?" See oli nool südamesse ja Mia ei suutnud järsku oma pisaraid tagasi hoida. Need voolasid mööda tema põskesid alla. "Palun vabandust. Mis juhtus Mia?" küsis mees murelikult ja Mia rääkis talle kogu loo ära. Jagatud mure on pool muret, mõtles Mia omette ja peale loo ära rääkimist hakkas tal tõesti kergem. Skylar oli vapustunud kuid samas ei tundud ta tungi ära joosta.
 Kui Mia oli lõpuks rahunenud ja Skylar oli täiesti kindel, et Miaga on korras, läks ta ära. Miale meeldis see, et ta külla tuli. Talle meeldib Skylar väga, aga ta ei taha selle asjaga kiirustada. Ta läks kontrollis Ericat ja mõne aja pärast läks ta ka ise magama.
 Mõni nädal on möödunud. Varakevad on saabunud ja remont üleval korrusel on valmis. Nüüd on magamistoad ülemisel korrusel. Muidu oli peres alati Owen olnud see, kes aia eest hoolitses, aga Mia tundis, et ta tahab ka seda proovida. Värske õhk teeb talle head.
 Lõuna ajal tuli külla ka Skylar. Nad on päris tihedalt suhtlenud, kuid mõlemad otsustasid, et nad ei tohiks asjaga kiirustada. Skylar saab väga hästi läbi ka Ericaga.
 "Ma olen nii tänulik sulle, et sa oled mulle toeks olnud!" rääkis Mia ja kallistas tugevalt Sky'd. "Muidugi. Ma olen alati sinu jaoks olemas." Nad rääkisid kaua..jälle. Erica ärkas paar korda ülesse, aga Sky suutis ta hästi lauluga uuesti magama panna. Neil on koos väga lõbus.
 Õhtul läks Mia ülesse Ericat magama panema. Ta laulis Ericale Sky laulu ja laps uinus peagi. Ta on tõeline väike ime.
 Mia asetas lapse vaikselt voodisse ja kõndis kikivarvukil toast välja.
 "Sky, su laul tõesti aitab! Ta uinus nagu.. Sky?" Ta vaatas toas ringi, aga mitte kedagi polnud näha. Ukse peal oli aga silt: "Mia, läksin mullivanni. Sky"
 Seega otsustas Mia ühineda. Nad rääkisid kõigest - nagu alati. Lõpuks pakkus Mia välja idee süüa teha. "Ma tean ühte hästi head retsepti kalast.." ei jõudnud Mia lõpetada kui Sky juba vahele rääkis, "Ma tean veel paremat retsepti. Ma jõuan esimesena!" hõikas ta ja mõlemad naersid.
 Sky hüppas mullivannist välja ja pani maja poole ajama. Mia hüppas samuti välja ja hakkas talle järgi jooksma. "Sky! Sky! Oota!"
 Sky jooksis tuppa, teisele poole kööki. "Sky, köök on seal pool," sõnas Mia hingeldades ja samal ajal naerdes. Ta võttis Sky kätest ja hakkas teda köögi poole tirima. Sky aga tiris teda käest ning Mia maandus tema käte vahele.
 Ja siis see juhtus. Nende esimene suudlus. See polnud pikk, aga selle lõppedes oli Mia segaduses. "Sky...ma.." hakkas Mia tuigerdama köögi suunas. "Mia..Ma ei taha olla pealetükkiv!" sõnas Skylar vaikselt. "Ei..ei! Mulle..mulle meeldis see Sky!" Naeratus lihtsalt tungis ta näole. "Ega see kõik liiga kiiresti ei juhtu? Ma tahaks asja ikka aeglaselt võtta," seletas ta. "Jah. Mina ka. Kuu aega on möödunud päevast, mis sa siia tulid. Ma ei usu, et me liiga kiiresti edasi läheme," rääkis Mia ausalt.
 Nad liikusid edasi kööki ja rääkisid edasi. Peale jäi Sky retsept ning Mia otsis talle kapist vajalikud ained.
 Kesköö paiku otsustati magama minna. Mia tegi Sky'le diivanile magamise ning ise läks ta ülesse, voodisse. Ta pakkus seda ka Sky'le, aga nad ei taha liiga kiiresti edasi minna oma suhtes. Erica magas rahulikult ikka veel.
 Hommikul ärkas Mia ärevusega. Skylar magas all ja see tekitas Mias elevust. Sky oli teinud hommikusöögi ning see maitses kõigile, isegi Erica sai natukene putru ja saia.
 Lõuna paiku pidi Sky ära minema.
 Mia jäi tuppa koristama. Erica oli diivanile magama pandud ja peaaegu pool maja sai korda.
 Jah, juba jälle vikatimees. Aga seekord Blueberry pärast, kes siiski suri vanadusse. See viis Mia jälle paariks päevaks rööpast välja, aga Skylari toetusega oli sellest lihtsam üle saada. Siiski on tal ju veel 3 armsat kiisukest.
 Surnuaed on juba tihe, aga see eest on kõikidel oma rahulik koht olemas.
 Möödunud on pool aastat ja Erica on kasvanud. Ta meenutab väga Owenit.
 Plikale meeldib väga õues olla ja enamus tegevustes aitab ta Miat palju. Kevad on täielikult kätte saabunud ja Mia värskendab mulda juba 3 korda. Sellest peaks ka piisama - nüüd saab lõpuks maha panna ka tomatid.
 Kuna Erica väsib kiiresti õues olles ära, viis Mia ta tuppa magama. Tüdruk uinub ikka veel Sky laulu peale.
 Mõne tunni pärast otsustas ta helistada ka Skylarile.
 Vastu võeti ta tormaka suudlusega. "Huh..ma vist kuulen Ericat?" küsis Sky kui Mia oli temast lahti lasknud. "Oh, vabandust Sky. Ma tulen kohe tagasi!"
 Erica oli oma une täis saanud ja nüüd oli vaja tüdruku meelt lahutada, mis oli Skylari ala. Terve päev möödus naerdes, mängides ja söödes.
 Õhtuks oli Erica väsinud ja nad said plika kiiresti magama.
 Seejärel suundusid nad mullivanni, kus nad kohtusid imekombel ka Sky kunagise sõbraga. Ta kõndis neile tänaval vastu ja nad mõtlesin kolmekesi aega veeta.
 Mia läks süüa tegema ja Sky andis talle väikese musi. Suudlustest väga kaugemale nad poole aasta jooksul ei ole jõudnud, mis on mõlemale okei. Kumbki ei taha kiirustada.
 "SKYLAR!?" kisendas järsku Mia, kes oli just kööki jõudnud. Tosha vaim kummitas ja Mial oli kummitustega VÄGA halvad mälestused. Ta põgenes ülesse Erica juurde.
 Skylar oli Mia poole jooksnud, kui Tosha teda juba ehmatada jõudis. Kui vaim oli minema aetud, otsustasid nad, et Sky'l oleks parem koju minna.
 Seega läks Mia ka ära magama.
 Öösel ärkas Erica ülesse. Ning kuna Peppe juhtus just seal olema, siis langes tema Erica kallistuse ohvriks.
 Mia läks tegi kiirelt mõned lihavõileivad ja läks neid ülesse koos Ericaga sööma.
 Seejärel vahetati ära mähkmed.
 Ja mindi uuesti magama.
 Hommikul ärkasid mõlemad värskelt. Ta aitas Erica voodist välja ja jättis ta tuppa mängima.
 Ise läks ta vannituppa ja võttis ühe jaheda dušši.
 Seejärel riietas ta tüdruku ja enda riidesse ning nad läksid alla hommikust sööma.
 "Taha aidadaa emmmed!" pudistas Erica. "Ema?" sosistas ta ning vajus mõttesse. Loomulikult. Loomulikult arvab ta, et ma olen ta ema. Kuidas ma talle selle kunagi kõik ära räägin?
 Kuna Erica nõudis Skylari järgi, tegi Mia mõned kõned.
 Ta andis teada, et Skylar on teel ja mängis temaga natuke kõdionu mängu.
 Juba varsti oligi Skylar ukse taga. "Kas sul külm ei ole?" küsis Mia kiusuga ja hüppas talle sülle.
 Nad läksid tuppa ja Mia rääkis oma "ema" muret. Nad räägivad üksteisele kõigest. Sky arvas, et ei ole mõtet oodata, kuni Erica on täiskasvanu. Pigem rääkida talle juba varem, et tema vanemad surid ja et sina oled talle ema eest olnud. Mia oli selle mõttega päri.
 Kuna Erica nõudis tähelepanu ja seekord oli tal vaja vetsu minna, siis seda Mia tegigi. Kui Erica oli oma häda ära teinud hõikas ta näidates näpuga kassi poole: "Emme, emme..Louie taha midagi!"
 Mia rääkis kassiga. "Ta tahab õue minna," seletas ta Ericale naeratades.
 Erica nõudis oma klotsimängu ning Mia ja Skylar otsustasid teha väikese mängu-lahingu. "JESS! Ma olen sust ees!" hõikas Mia. "Ei ole sa midagi!" sõnas Sky vastu ja kihitas temast oma luksautoga mööda. "MH.." sõnas Mia ja vajutas mängunupule, mis pani autole gaasi juurde. Peale kolmekordset kaotust ostsustas Mia aeda minna.
 Ta tõmbas mantli selga ja kummikud jalga ning käskis Skyl Ericat jälgida.
 Ta puhastas korralikult taimed umbrohust.
 Varsti tuli välja Sky. "Kus Erica on?" küsis Mia uudishimust - ta teadis, et Sky ei jätaks Ericat järelvalveta tuppa. "Ma panin ta magama."
 Mia tegi veel viimased kärped aias ning ühines siis Skylariga. Nad ligunesid veel õhtuni välja, siis pidi Skylar jällegi minema. Mia saatis ta koju ühe kuuma suudlusega.
 Seejärel tõmbas ta toas selga pidžaama ja käis kontrollimas ka Ericat. Ta magas nagu väike ingel.
 Kohe läks magama ka Mia ise. Ta oli päevast väga väsinud.
 Hommikul ärkas Erica jällegi normaalsel ajal - mitte kell 4 hommikul.
 Mia pani endale kleidi selga ja siis tüdruku alla jogurtit jooma. Kohe nõudis Erica ka temaga mängimist, seda nad tegidki. Varsti tüdines ta ära ja nõudis klotsimängu. Selle ta ka sai.
 Ta läks koristas ära kasside liivakasti, mis juba haises.
 Ning ta tahtis jällegi aeda minna. Ta pakkis sisse - nüüd küll juba õhemalt - ka Erica, kes naudib samuti õues olemist väga. Nüüd ta mõistab, miks Owen nii palju loodust armastas. Mia tomatitaimedel läheb väga hästi. Ta ootab suurt saaki.
 Ta trimmis ära ka põõsad ja puud.
 Surnuaeda jalutades ehmatas ta. "Kus on mu ema ja isa hauad?" Kas keegi oli tõesti need ära varastanud? Või olid vaimud ise seda teinud? Mia neid igatahes mitte kuskilt ei leidnud. Siiski kastis ta ära kõik lilled.
 Aias oli päris kaua läinud ja ka Erica oli väsinud. Tüdruk käis vetsus ilusti ära.
 Ning uinus siis varsti.
 Õhtul tuli külla Skylar. Nad ei saa vist mitte ühte päeva ka üksteisest eemal olla.
 Nad rääkisid tänasest päevast ja üldse kõigest. Kuna mõlemad olid tegelikult väsinud tahtsid nad magama minna.
 See oli esimene öö, kui nad magasid ühes voodis.
 Hommikul ärkas esimesena Skylar. Ning kohe peale teda ka Mia. Täna oli ju tähtis päev - Erica 4 aasta sünnipäev!
 Hommikune musi, aitas Mial tõesti üles ärgata. Ta mõtles, kui iga hommik oleks selline - see oleks paradiis. Nad panid riidesse ja äratasid ka Erica.
All ootas teda suur sunnipäevatort, mis Ericale väga meelidis. Mia soovis tüdruku eest ning nad puhusid ära küünlad. Peo päev jätkus rahulikult.

♦♦♦♦♦
OEH, ma loodan, et vahepeal ei läinud väga igavaks :-D ma olen väsinud ja suht juba magan siis arvuti taga ;-D
Loodan, et meeldis :-}

No comments:

Post a Comment